browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oehoe

Posted by on 3 maart 2015

De Oehoe in het nieuws.
En twee keer zijn ze boos.

In Purmerend (Nederland) is de Oehoe boos op de omwonenden.

Vooral door territoriumdrift, denkelijk tijdens de aanloop van het paarseizoen. En daarom wordt aan de buurtbewoners aangeraden om zich te beschermen door een paraplu mee te nemen. En vooral deze bizarre maatregel levert deze Oehoe internationale belangstelling op – BBC News.

 

In Vlaanderen is Vogelbescherming Vlaanderen boos.

Want voor een kunstwerk van Koen Vanmechelen (ja die van de Kippen) zijn er elf levende oehoes gebruikt voor de expo Combat@CWRM. De Oehoes zijn in gevangenschap gekweekt en kunnen dus hieraan meewerken, maar ze zitten wel de ganse dag in kunstlicht.
- Oehoe Vogelbescherming

 

Oehoe Purmerend

Oehoe Purmerend

Antwoord op Oehoe

  1. Ray Blyau

    Mijn overgrootvader heeft gejaagd met Oehoe’s. Deze hadden een groot nest in een van de knotwilgen van de boomgaard. Volgens de overlevering kwam een van de vogels op mijn opa’s handschoen (van hondenvel) zitten om te gaan jagen. Zij vlogen altijd vrij rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief