browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Geluidsdemper toegelaten

Posted by on 1 september 2015

In de Freistaat Bayern hebben ze de geluidsdemper voor Jachtgeweren toegelaten.

Het Bundeskriminalamtes (ofte gerecht) had het laatste woord, maar ziet geen probleem, qua criminaliteit, met de grotere beschikbaarheid van geluidsdempers.

De Jachtvereniging uit Bayern ziet hier een grote vooruitgang, vooral voor de gezondheid van de jagers en zeker ook de jachthonden.

Misschien een topic voor onze wetgeving: geluidsdempers, maar ook boogjacht, herpopulatie, loodhagel, …

Bayern geluidsdemper

Bayern geluidsdemper

4 Antwoorden op Geluidsdemper toegelaten

 1. cederic meuleman

  In Bayern is de geluidsdemper toe gelaten. Meer oog op weidelijk jacht. Inderdaad beter voor de jager -hond en gezelschap. zowel voor ander wild soorten.. geen grote uitmondingsknal waar ander wildsoorten van opgeschrokken word. tot heden gaat het altijd over weidelijk jagen en is een must! Alleen jammer dat belgie daar niet voor te vinden is. Veel landen zijn voor. Meer landen zullen in de toekomst daarin aansluiten. Al is het dat het serie nummer erin verplicht wordt.maakt niet uit. Blijft eenfeit het is weidelijker. Gezonder voor u als regulator in de natuur.

 2. Paul Schroeders

  Dag Allemaal
  Het zou inderdaad vele beter zijn voor onze gezondheid en dat van onze Jachthonden.
  Groeten Paul

 3. mertens theo

  ik heb een vraagje of ik een geluidsdemper mag hebben voor de jacht in buitenland,bv in Schotland of Duitsland

 4. 44r

  zaken die vrij te koop zijn in een buitenland mag je DAAR inderdaad kopen, je overtreedt pas onze wapenwet wanneer je ze de grens overbrengt (en ze hier vergunningsplichtig of verboden zijn).
  Andersom werkt ‘t trouwens ook zo. Je kan hier in Vlaanderen jagen met een semi-automaat die aan de voorwaarden voldoet, je kan die zelfs via het geldig jachtverlof gewoon kopen via het registratieformulierke model 9, maar zou je dat wapen meenemen naar England?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief