browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Predatoren

Posted by on 6 september 2016

In een vorig artikel stelden we dat: “Normaal is het een wetmatigheid in de natuur dat predatoren geen andere predatoren aanvallen.”

Dit was toen bij een video waar een Oehoe (Bubo bubo) het jong van een Arendbuizerd (Buteo rufinus) op het nest verschalkte.

En toen kregen we de wind van voren dat dit toch wel meer gebeurt. In een uitvoerig stuk werd ons de principes van populatie biologie uit de doeken werd gedaan.

En dan begin je er op te letten en vind je af en toe passen beeldmateriaal.
Hier een amerikaanse zeearend die een Visarend jong van het nest plukt.

2 Antwoorden op Predatoren

 1. Bart Coghe

  Beste

  Wie de jachtcursus volgt aan het IJO leert daar in de cursus predatoren dat er wel degelijk predatoren zijn die andere predatoren slaan.
  Tot mijn spijt stel ik vast dat heel wat jagers die in Frankrijk het examen afleggen al dergelijke zaken niet weten en dan zelfs heel dikwijls in volle overtuiging bepaalde misvattingen de wereld insturen. Ik zou hier willen pleiten dat wie het examen in Frankrijk doet, toch minstens de Vlaamse cursus volgt. Een minderheid doet dit en is daar zeer tevreden over.

  Een weidelijke groet

  Bart Coghe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief