browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Muntjak

Posted by on 3 december 2017

Na de overlast van de Evers is er nu ook een probleem met Muntjaks in de regio Overpelt.
- Het Belang van Limburg

Vorig jaar ook reeds hetzelfde probleem gemeld.

Muntjak HBvL 181116

3 Antwoorden op Muntjak

 1. silver

  Het zijn altijd de jagers die de exoten importeren en uitzetten, nooit andere dieren liefhebbers die ze illegaal houden en laten ontsnappen. Hebben de jagers ook deze brilkaaiman losgelaten zodat ze binnenkort er op kunnen jagen?

  https://www.hln.be/regio/roeselare/brilkaaiman-aan-vaart-gevonden~a0de8fbb/

  • Bram

   Lijkt me straf dat jagers hertjes van 1000 euro per koppel gaan uitzetten. Nu je ze niet meer mag kweken door dat ze op de Europese invasie exoten lijst staan lijkt het me waarschijnlijker dat er een heel deel zijn losgelaten door mensen die die hadden zitten, en die er nu niks meer mee mogen doen zoals kweken, verkopen enz.
   Die diertjes kosten hun nu enkel nog moeite enngeld.
   Maarnde jagers zijn het altijdngeweest. Volgens mij ook de reden waarom Engeland uit de Europese unie wilt… Om hun muntak bestand te beschermen…:-)

 2. michel

  Ik kan me niet voorstellen dat jagers zich gaan plezieren door muntjakken (die kweken als konijnen) , te lossen om ze daarna te bejagen of schade aan gewassen e.d. te moeten betalen . Diegene die dat verkondigt moet eerst 2 keren nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief