browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Code Goede Praktijk

Posted by on 25 maart 2018

Volgens de Code Goede Praktijk moet je kippen beschermen met een afsluiting.
De vos kan er natuurlijk altijd over en soms door.

4 Antwoorden op Code Goede Praktijk

 1. Norbert Roothaert

  Als de afsluiting niet hoog genoeg is geraakt de vos er natuurlijk over. En ik heb geweten dat mijn grootouders vroeger (jaren 40-50-60 enz…) de kippen alvast ‘s nachts binnen opsloten.
  Maar voor de moderne jonge gasten is dat misschien wat lastig.
  Norbert

  • georges alofs

   Hoe hoog moet de afrastering dan wel zijn ?
   Zelf gezien in Elsenborn tijdens een drukjacht waar er niet op vos mocht worden geschoten: de vos longeert rustig de draad van 3 meter hoog van een recente aanplantbescherming ter voorkoming van hertenschade. Hij stopt en keert zich een kwartdraai om dan tot halve draadhoogte te springen en zo verder tot boven te klauteren om dan met een acrobatische sprong aan de binnenzijde verder te lopen en uit het zicht te verdwijnen. Volledigheidshalve het was in volle dag en er zat daar geen kip opgesloten en de korhanen en hazelhoenen van de jaren 4O-50-60 zijn er door de bescherming van de vos nu ook niet meer.

  • roland van liefde

   Beste vriend Norbert,
   Nog nooit gehoord of gezien dat de vos tijdens de klaarlichte dag de kippen verschalkt ? Uiteraard de kippen ‘s nachts opsluiten is een bijkomende veiligheid maar biedt zeker geen garantie op succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief