browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jacht in Oost-Europa

Posted by on 21 mei 2018

Een jachtreis gepland naar Oost-Europa ?
Lees dan graag onderstaande in verband met de Afrikaanse Varkenspest.

De Afrikaanse varkenspest is een zeer besmettelijke virusziekte bij varkens en everzwijnen die veel sterfte veroorzaakt bij deze dieren. Er bestaat geen specifieke behandeling tegen de ziekte en varkens kunnen evenmin preventief gevaccineerd worden. Het virus is ongevaarlijk voor de mens.
In de besmette gebieden in het oosten van Europa is er geen gunstige evolutie. Daar komt de ziekte voor bij wilde everzwijnen en worden er ook geregeld uitbraken gedetecteerd op varkensbedrijven.

Naast de evidente risico’s die geassocieerd zijn met het binnenkomen van besmette varkens of everzwijnen of van besmette karkassen/ besmet varkens- en everzwijnenvlees, is het belangrijk om rekening te houden met het risico dat verbonden is aan alle personen, voertuigen of materialen die van gebieden of landen komen waar de Afrikaanse varkenspest aanwezig is. Het Afrikaanse varkenspestvirus is zeer resistent en kan immers meegedragen worden door jagers na een verblijf in een risicogebied.
Verder kan het virus ook aanwezig zijn in vlees en vleesbereidingen- ook “droge “ producten als salami- en is het dus mogelijk om de ziekte via deze weg vanuit besmet gebied ongewild mee te brengen.

Lees het volledige bericht van het FAVV – ANB - Afrikaanse Varkenspest

Everzwijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief