browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gans

Een gans op mijn bord ? Nee, dank je. Ganzen zijn taai, er valt nauwelijks vlees uit te halen, je moet gespecialiseerde rooktoestellen in huis halen, enkel gekonfijt (dus na langdurig koken) te eten, …

Toch is niets minder waar, en dit nieuwe boekje van inagro bewijst dit.
Ganzenvlees smaakt heerlijk en kan je op verschillende manieren verwerken: ganzenpaté, gerookte ganzenborst, confit , hamburgers, gebraad, … De eetcultuur van ganzenvlees is in onze streken een beetje verloren gegaan. Hoog tijd voor een opfrissing.

Voor de voorbereiding verwijzen we naar de aparte pagina – Gans voorbereiding.

Een tweede deel Gans Recepten geeft een aantal bereidingen voor ganzenburgers, paté of cassoulet, maar ook bewaartechnieken zoals pekelen of roken.

Gans en frietje

Gans en frietje