browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gans voorbereiding

Een gans op mijn bord ? Nee, dank je. Ganzen zijn taai, er valt nauwelijks vlees uit te halen, je moet gespecialiseerde rooktoestellen in huis halen, enkel gekonfijt (dus na langdurig koken) te eten, …

Toch is niets minder waar, en dit nieuwe boekje van inagro bewijst dit.
Ganzenvlees smaakt heerlijk en kan je op verschillende manieren verwerken: ganzenpaté, gerookte ganzenborst, confit , hamburgers, gebraad, … De eetcultuur van ganzenvlees is in onze streken een beetje verloren gegaan. Hoog tijd voor een opfrissing.

Een eerste deel - Gans Voorbereiding - gaat dieper in op de jacht maar ook het herkennen van jong of oud, en vooral de voorbereiding van het wild om het panklaar te maken.

Voor het effectief klaarmaken en koken – Recepten Gans