browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jachthoorn – Beneluxkampioenschap

Posted by on 6 april 2012

Ook aan minder gekende, maar toch Jacht gerelateerde topics schenken we aandacht. En dan zeker als het landoverschrijdend is.

Op 5 mei organiseert de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring het Benelux Kampioenschap.

Het wordt een gevarieerde dag met vooreerst de kampioenschappen: proeven in solo, duo, trio proeven, groepsproeven, in poules, in categorieën of op afroep en zelfs te paard. Tevens is er ook de mogelijkheid tot het behalen van „Brevet du Sonneur Classé‟. De jurering gebeurt op basis van venerie-karakter, ritme, beheersing, klankkleur.

Tot daar de inleiding van het Jachthoorngebeuren. Daarnaast zijn er ook leuke dingen te beleven, en jacht gerelateerd: Standjes met Jachthoornfabrikanten, natuur en jacht, gerelateerde kunst en ambachten, kleding, streekspecialiteiten. En doorlopend ook nog presentaties van Meutes, valkeniers, „woodcarving‟, open deur KAJK, musea buitenfort, geleide wandelingen …

De wedstrijddag wordt afgesloten met een prijsuitreiking, inclusief „jachthoornambiance, en een jachthoornconcert.

De stands en de animate is doorlopend (vanaf 8:30) hoogtepunten zijn rond 15:00 met de groepswedstrijd en om 19:30 met de prijsuitreiking en het Jachthoornspectakel.

Antwoord op Jachthoorn – Beneluxkampioenschap

  1. Ponnet Jean Paul

    Ik zou graag beginnen met het bespelen van de jachthoorn (parforce).
    Waar of bij wie kan ik dit aanleren?
    Zelf woon ik in Gent.

    Graag info hieromtrent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief