browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fox Hunting

Posted by on 25 december 2012

In Engeland heb je 2 belangrijke jachtdata.

The Glorious Twelfth (12 augustus) voor de Grouse – zie onze aparte Grouse pagina.

En morgen, Boxing Day (2e kerstdag) voor het Fox Hunting.

Eigenlijk mag het niet meer sinds nu al 8 jaar, Hunting. Ofte het achtervolgen van wild met honden en te paard (waar dan eerder Shooting gebruikt wordt voor ons Jagen voor de voet of geposteerd). Maar nu jagen de honden op een geurspoor dat voordien getrokken is door het jachtveld.

Maar, gezien de rijke traditie, de toch wel sterke voorstanders maar vooral ook de support van volledige dorpsgemeenschappen, is deze jachtvorm nog niet direct klein te krijgen. Ook de werkgelegenheid met zijn variëteit aan taken (grooms, puppy walkers, whippers-in, young masters, veterans of the field, terrier men and stablegirls) speelt hier een rol.

De cijfers zijn indrukwekkend: er zijn nog 400 actieve “Hunts” groepen en ongeveer een kwart miljoen mensen zullen op Boxing day een Hunt bijwonen met meer dan 45.000 ruiters te paard.

Sinds het verbod op live Fox Hunting zijn reeds diverse rechtszaken aangespannen met wisselend succes voor de vóór en tegenstanders. Met recent toch een opmerkelijke uitspraak van een rechter (Tim Pattinson). Terwijl hij de Hunt en de Huntsman veroordeelde tot “milde” sommen liet hij in niet mis te verstane woorden zijn verontwaardiging blijken voor de astronomische sommen die de tegenstanders gebruikt hadden om de zaak voor het gerecht te brengen. Er is sprake van  326,000 pond ofte 400.000 euro. De rechter vond dat gemeenschapsgeld, vooral gebaseerd op giften, beter besteed kon worden.

Morgen dus een pak traditie en jachtvreugde op dat gekke eiland hier niet ver vandaan. Weidmannsheil.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief