browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jacht bij Sneew – Opschorting

Posted by on 17 januari 2013

Vandaag een bericht rond de Jacht bij Sneeuw op de site van het ANB.

De basis is de wijziging in Art 4 van het Aanpassingsbesluit van 23 maart 2012.

Jacht bij Sneeuw

Art. 4. Dit artikel brengt een wijziging aan het jachtdecreet aan met betrekking tot de regeling rond jacht bij sneeuwval:

Wanneer het sneeuwt op de locatie waar wordt gejaagd en de sneeuwlaag een dikte van vijf centimeter bereikt, wordt de jacht opgeschort. De opschorting duurt tot 24 uur na het vallen van de laatste sneeuw.

De opschorting bedoeld in het eerste lid geldt niet in de volgende gevallen :

1° voor de jacht in de bossen en op het wild dat uit deze bossen wordt opgestoten en gestrekt in het open veld, binnen de 50 meter van de vernoemde bossen;

2° voor de jacht op de houtduif, de Canadese gans en het konijn;

3° voor de jacht op waterwild op of onmiddellijk langsheen moerassen, waterplassen en waterlopen met in acht name van artikel 14 van dit besluit;

4° voor de jacht op grof wild.

In het geval van zeer harde en langdurige vorst kan de jacht tijdelijk worden opgeschort door het hoofd van het agentschap. De opschorting van de jacht kan per provincie worden ingesteld. Het hoofd van het agentschap neemt de beslissing tot opschorting van de jacht op advies van de betrokken provinciaal directeur van het agentschap.

En net dit laatste wordt nu specifiek door het ANB opgevolgd: “De administrateur-generaal van het ANB volgt momenteel met de betrokken provinciaal directeurs van het agentschap de situatie op de voet op. Van zodra deze oordelen dat de jacht dient opgeschort te worden kan de administrateur-generaal, Marleen Evenepoel, de jacht opschorten.

We houden jullie op de hoogte bij eventuele wijzigingen.

Een reportage van de vorige Opschorting van Man bijt hond uit december 2010.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief