browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Land Rover

Posted by on 14 april 2014

Een van de moeilijkheden bij offroadrijden is het inschatten van wat er zich voor en onder een terreinwagen bevindt. Land Rover lost dat probleem op door met camera’s de motorkap transparant te maken.
De ontwerpers en ontwikkelaars van Land Rover zijn klaar met de eerste stap van iets dat ze het Transparent Bonnet Concept noemen. Verschillende camera’s registreren wat er zich voor en onder de wagen bevindt, en die informatie wordt vervolgens in real time getoond op de voorruit van de wagen. Door deze augmented reality-techniek lijkt het alsof de motorkap van de Land Rover doorzichtig is. Ook het motorblok wordt door de software weggefilterd.

Deze futuristische toepassing zal nog niet meteen toegepast worden op nieuwe modellen bij Land Rover. Maar het bedrijf is er van overtuigd dat het systeem van pas zal komen op ruw terrein en bij het beklimmen van steile hellingen.

Ontdek meer in bijgaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief