browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Slechtvalken op de kathedraal

Posted by on 30 maart 2015
De slechtvalken die sinds 2004 elk jaar nestelen in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedele-kathedraal zijn er opnieuw. Eind februari legde het wijfje vier eieren, waarvan het eerste ei rond 4 april uitkomt.

De slechtvalk, met een piek van bijna 400 km/u de snelste vogel ter wereld, kwam in de jaren 70 niet meer voor in België. In 1994 nestelde de roofvogel opnieuw op een koeltoren van de kerncentrale van Tihange. Tien jaar later nestelde een koppel voor het eerst ook in hartje Brussel, in de toren van de Sint-Michiels- en Sint-Goedele-kathedraal.

In totaal zijn er in het Brusselse zijn dit jaar liefst twaalf koppels geteld.

De camera’s die het nest live filmen, worden morgen aangesloten op het internet (www.slechtvalken.be). Het observatiepunt op het voorplein van de kathedraal is vanaf dan ook operationeel.

Slechtvalken

Slechtvalken op de kathedraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief