browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Antistof ziekte van Lyme

Posted by on 14 oktober 2015

Onderzoekers van MassBiologics, het non-profit vaccinontwikkelingsinstituut van de University of Massachusetts, zijn volop bezig een antistof te ontwikkelen in de strijd tegen de ziekte van Lyme die wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Hun testen op muizen zijn alvast honderd procent succesvol. Als de testen op mensen slagen, dan kun je jezelf telkens een seizoen lang tegen de ziekte beschermen, een beetje zoals een antigriepinjectie dus.
De onderzoekers ontwikkelden antistoffen die telkens een seizoen lang moeten beschermen tegen de ziekte van Lyme. Die ziekte kun je oplopen door een tekenbeet en veroorzaakt chronische symptomen zoals bijvoorbeeld stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, geheugenproblemen, verminderde concentratie, problemen met woordvinding, hoofdpijn, overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels en slaapstoornissen.

‘Het is niet zomaar een vaccin, het heeft veel meer voordelen dan een vaccin’, vertelt onderzoeker Dr. Mark Klempner van MassBiologics aan NBC News. ‘Een vaccin spuit normaal gezien kleine deeltjes van een bacterie of virus in je lijf, zodat je lichaam daar antistoffen daarna aanmaakt. Het middel dat wij aan het ontwikkelen zijn, is al een antistof. Zodra je het prikje krijgt, ben je helemaal beschermd.’

Voorlopig werden die antistoffen wel alleen nog maar getest op muizen, maar volgend jaar willen de onderzoekers starten met de testen op mensen. Of dat tot de uiteindelijke doorbraak zal leiden is nog maar de vraag, want een vorige versie van de antistof werd al eens teruggeroepen nadat er heel wat negatieve bijwerkingen bleken op te treden.

Meer over Gezondheid – Jacht & Gezondheid

Teek Lyme boek

Teek Lyme boek

Antwoord op Antistof ziekte van Lyme

  1. Blyau

    Ik zou graag ingelicht worden over de therapie volgend op een Lymeziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief