browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verpachting drukjacht Drongengoed

Posted by on 14 december 2015

Het damhert- en reewildstand in het Drongengoed en omgeving is de laatste jaren te sterk toegenomen. Daarom gaat het Agentschap voor Natuur en Bos over tot de verpachting hiervan.

Het Drongengoed is ook een domein met heel veel recreatie. Om veiligheidsredenen en om conflicten te vermijden wordt de aard van de jachtactiviteit beperkt tot 4 druksessies in het kader van drukjachten per jaar. Deze kunnen enkel op een woensdag (sluitingsdag van de centraal gelegen horecazaak). Het afschot gebeurt buiten het ANB-domein. Het drukken zelf is een onderdeel van een jachtactiviteit en moet openbaar verpacht worden. De aanpalende jachtrechthouder mag jachtkansels plaatsen nabij het ANB-domein.

De omvang van het jaarlijks afschot is niet beschreven in deze verpachting, maar zal mee bepaald worden door het afschotquotum dat gegeven wordt aan de lokale WBE. Deze jachtverpachting gebeurt als proef voor één jaar, waarna het resultaat wordt geëvalueerd.

Verdere info

  • Biedingen ten laatste tegen donderdag 07/01/2016 vóór 12 uur
  • Er is geen zittende jager
  • Er is het recht van hoger bod voor erkende WBE (art. 11 – Jachtdecreet)
  • Volledige info – Aanbestedingsdossier
20160108_jachtverpachting_drongengoed

Verpachting Drongengoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief