browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Puppy opvoeden

Posted by on 24 april 2016

Tijdens onze eigen jachtopleiding maakten we kennis met een wel bijzonder persoon. De Jachtopleiding volgde ze niet om echt te gaan jagen, maar zeker ook als aanvulling op haar hondentraining. En niet enkel training ook een intens kweekprogramma.

Maar dat dit zwaar kan zijn lees je hieronder. Want bij een laatste nestje sloeg het noodlot toe.

Onze moederhond is na 3 dagen ziek geworden. De dierenarts heeft toen nog een spoedoperatie gedaan, maar ze is de ochtend nadien bij de dierenarts overleden. Daar zat ik dan…met 13 kleine puppenweesjes. Kapot van verdriet was ik (en ben ik nog steeds). Ik heb 55 dagen dag en nacht voor ze gezorgd. Ze waren 4 dagen toen hun mama was gestorven…ik moest ze toen om de 2u flessenvoeding geven. Toen ik met nummer 13 klaar was moest ik terug met nummer 1 beginnen. Maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. Zo’n jonge pups kunnen niet alleen plassen en een kakje doen. Daarvoor moet hun buik gestimuleerd worden. Veel mensen zeiden dat 13 pups met de hand grootbrengen niet mogelijk is…maar ik heb bewezen dat het wel kan. Maar het was heftig en heel emotioneel. Wij hebben gelukkig een topdierenartsenteam dat ons ontzettend heeft geholpen met tips, advies en hulp. Morgen vertrekken de eerste pups…voor mij heel zwaar.

Het volledige verhaal Kasteelbeemd puppydagboek Donna.

 

Pups

13 pups

Antwoord op Puppy opvoeden

  1. Eric Nieuborg

    Inderdaad, dat is het minste dat men kan zeggen, een bijzonder persoon, wij hebben dit alles gevolgd via het puppydagboek en leefden enorm mee, want wij stonden op de wacht-lijst voor een pup. En het is haar gelukt om alle pups groot te brengen, wat een wonder is, maar ze heeft met hart en ziel gevochten voor de puppy’s, dat wou ze vooral doen voor de mama van de pups (die haar heel dierbaar was) en wij zijn heel blij gelukkig dat één van deze pups, een teefje, Phara, deel kan uitmaken van ons gezin. Ons Phara verkeerd in prima gezondheid en is heel goed opgevoed. wij zijn superblij met haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief