browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Olympische Week – Skeet

Posted by on 9 augustus 2016

Heeft u al eens Skeet geschoten ? … maar dan echte.

Olympische Skeet is op dat punt gemakkelijk dat het overal op dezelfde manier (afstanden, plaatsing posten, etc) geschoten wordt.

Maar bij de Spelen worden de regeltjes wel beter opgevolgd zoals.

Jacht – Schouder lijn

Skeet – Elleboog lijn

Er wordt niet geschouderd. En in tegenstelling tot het Jachtparcours (met een streepje op 25 cm) onder de schouder) is voor Skeet het streepje onder de elleboog.  Eer een normaal mens zijn geweer van daaruit geschouderd krijgt is de clay weg, ver weg.

Meer zelfs, je moet wachten tot je de clay ziet om je geweer te schouderen. Bij een gebroken clay die uit de machine vertrekt en je heft je geweer boven de streep, een nul.

En tenslotte de timing. Bij de olympisch Skeet kan de clay tot 3 seconden later dan de “Pull” vertrekken. Dus soms direct, maar ook 1 tot 3 seconden later. Ook geweldig om te trainen.

En dan moet je zoals de huidige Olympische Kampioen eens trachten 148 op 150 te halen of bij de vrouwen 99 op 100. Moeilijk, echt moeilijk.

Voor de gewone amateurs hierbij een instructiefilmpje hoe je de verschrikkelijke “killing six” moet aanpakken. Althans het hoge huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief