browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jagen en Wachten

Posted by on 12 december 2016

Heb je ook al eens een post gehad waar je direct wist, hier gebeurt niets.
En dan maar wachten.

Maar je kan de tijd misschien ook nuttig gebruiken.
Zoals de artiest Ursus Wehrli die dan de zaken rondom hem netjes opruimt, zoals een sparrentak.

Meer van deze onzin - Ursus Wehrli

 

Art of Cleaning Up

Art of Cleaning Up

 

Antwoord op Jagen en Wachten

  1. frank

    Beste 44r,
    Ik begrijp zeer goed uw redenering. Ikzelf ben met dezelfde gevoelens aan de Vlaamse jachtopleiding begonnen. Nadat ik deze sucesvol had beëindigd, ben ik gaan jagen in Frankrijk met pijl en boog. Ook op de jachtopleiding kreeg ik meestal de wind van voren, meestal door ervaren en doorwinterde jagers die spijtig genoeg niks van de jacht met pijl en boog afwisten, enkel van wat ze hadden gehoord of op social media hadden gezien. Ethiek zijn de waarden en normen waar men zich aan houdt wanneer men alleen is. Als jager maakt het voor mij niet veel uit met welk jachtwapen je wil jagen, het belangrijkste is dat je het wild op een snelle en pijnloze manier zal strekken, volgens mij althans. De term “one shot, one kill” leunt ook perfect aan bij de jacht met pijl en boog. Wij moeten met 1 pijl een stuk , grof-of kleinwild strekken. Als jager met pijl en boog heb ik geleerd waar alle belangrijke organen liggen en welke ik moet raken om het wild snel te strekken, met uiterste precisie. Geloof me vrij, het wild merkt weinig van de bejaging met pijl en boog en het valt bijna even snel als met de kogel. Alleen is de val door schok of zenuwoverbelasting niet aanwezig maar neemt het meestal een vlucht omdat het niet beseft wat er is gebeurd. Ik heb al meerdere malen een ree gestrekt die niet verder dan 5m ging of zelfs 3 everzwijnen uit dezelfde rotte in minder dan 10m. Als jager oefen ik ook bijna dagelijks , ik train hiervoor ook met het schieten van mijn boog en zorg dat ik trefzeker ben. Als boogjager ken ik ook mijn comfortzone waarin ik jaag en schiet ik niet verder dan ik heb geoefend. De gemiddelde afstand waar wild op wordt gestrekt met de pijl is maar 16 meter (studie gedaan in de VS op 1000000 geschoten dieren met de boog ). En net deze nabijheid spreekt mij enorm aan bij deze vorm van jagen. Kan het soms misgaan, zeker, net zoals met het geweer. Maar een Deense wetenschappelijke studie wijst aan dat dit niet meer of minder is dan met het geweer. Als jager met pijl en boog heb ik dezelfde verantwoordelijkheden en bezorgdheden als een jager met het geweer. Misschien moet u toch eens meer informatie opzoeken over de jacht met pijl en boog, misschien u ook inschrijven in onze opleiding of eens babbelen met iemand die met de boog jaagt. U zal merken dat er weinig verschil is tussen de manier van denken en jagen, alleen het jachtwapen en het projectiel. Op veel jachten in Frankrijk wordt er nu gejaagd in zogenaamde mixtes battues, drijfjachten met geweren en boogjagers samen. En wanneer het wild gestrekt wordt door een pijl wordt de jager met hetzelfde respect behandeld als een jager met geweer. Indien u nog verdere vragen heeft kan u mij contacteren via onze website.
    Mvg
    Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief