browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dode dieren met een verhaal

Posted by on 29 januari 2017

In Nederland in Het Natuurhistorisch museum hebben ze een aantal Dode dieren met een verhaal.

dominomus_collectieHetNatuurhistorischWEBZo is er de Dominomus, die onfortuinlijk om het leven kwam (doodgeschoten) nadat zij 23.000 dominostenen omgooide net voor een recordpoging.

 

 

 

Traumameeuw_Andre_SoestDe Traumameeuw is een kokmeeuw die medio oktober boven Hilversum in botsing kwam met een traumahelikopter, daarbij een gat in de cockpit sloeg en de piloot tot een noodlanding noopte, is opgenomen in de collectie van Het Natuurhistorisch. De onfortuinlijke vogel is inmiddels geprepareerd en in het museum te zien.

 

Cern Marter

Cern-marter, die vorig jaar de deeltjesversneller van Cern op de Frans-Zwitserse grens nabij Genève, deed stilvallen. Het geëlektrocuteerde roofdiertje heeft een ereplaats in de expositie.

De steenmarter zorgde vorig jaar voor een kortsluiting in een bovengronds hoogspanningsstation waardoor de deeltjesversneller kwam stil te vallen. Het heeft dagen geduurd voor men de oorzaak had gevonden.

De marter overleefde de stroomstoot van 18.000 volt niet. De steekvlam en hitte die bij de stroomstoot vrijkwamen, hadden de pels geschroeid, de snorharen verbrand, de nagels vervormd en de voetzolen verkoold. Het diertje ligt sinds deze week in de tentoonstelling.

- Het Natuurhistorisch

Dode dieren met een verhaal

Antwoord op Dode dieren met een verhaal

  1. ROGER VAN AERSCHOT

    moet kunnen
    is respect hebben voor het gesneuvelde dier
    welke eigenschappen zij ook hebben
    roger uit WERCHTER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief