browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verstrengeld

Posted by on 27 april 2017

Verschillende diersoorten hebben hoorns of geweien.
En deze geweien vallen elk jaar af en groeien elk jaar ook weer aan. Daarbij vegen bv Hert en ree hun gewei tegen bomen en struiken om hun bast af te schuren (deze jeukt namelijk ongelofelijk). Op deze wijze markeren ze ook hun territorium.

De mannetjes gebruiken hun hoorns of gewei tijdens het paarseizoen om indruk te maken op de vrouwtjes en met elkaar te vechten waarbij de winnaar het recht heeft om te paren met de vrouwtjes. Omdat de dieren vaak krachtig op elkaar inbeuken, kan het al wel eens gebeuren dat ze daarbij in elkaar verstrengeld raken. En dan kan het ook gebeuren dat ze niet meer uit elkaar geraken en een van beiden of beiden het onderspit delven.

In het eerste filmpje zien we een ree die vast geraakt is in de struiken. In het tweede onderstaande filmpje dan weer twee reeën die vastraakten bij een gevecht.

Hoe het afliep in het eerste filmpje zien we niet maar we hopen in ieder geval dat de ene bok het overleefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief