browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rechtvaardigheidsgevoel

Posted by on 15 juni 2017

Als mens hebben we een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Soms hebben wij ook het gevoel dat dit zo’n typisch trekje is wat ons mens maakt en wat ons kan onderscheiden van dieren. Maar we zijn niet alleen. Onze trouwe viervoeters kennen het ook. Eerder dachten wetenschappers dat ze het van ons hadden geleerd, nu blijkt dat hun wilde soortverwanten de wolf het ook kent. Wat nog erger is, bij wolven is het sterker dan bij honden.
Onderzoekers vermoeden dat honden van ons geleerd hebben dat rechtvaardigheid in de relatie dier-mens soms ver zoek is. Vandaar dat zij een hogere tolerantie hebben opgebouwd. Het gevoel voor onrechtvaardigheid zou dus waarschijnlijk zijn oorsprong hebben in de gemeenschappelijke voorouder van ons wolf en hond.

Grijze Europese Wolf

Grijze Europese Wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief