browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weischietingen

Posted by on 8 april 2018

Het (kleinwild)jachtseizoen is afgelopen en dus is het nog even wachten op het nieuwe.

Maar in de tussentijd niets zo leuk als op zondagmiddag naar een goede Weischieting. Enkele collega’s jagers uit de regio ontmoeten, wat oefenen voor de kleinwildjacht met het kleischieten, en daarna een frisse pint.

Aspirant Jagers

Op de meeste Kleischietingen kunnen ook starters, dus ook de Aspirant Jagers oefenen. Meestal is er een oefenput en testgeweren voorzien. Een Uitreksel van het Strafregister (Goed Zedelijk gedrag – via de Gemeente) is hier wel nuttig.

Op het web vonden we onderstaande Overzichtskalender Weischietingen.
Of hier een pdf - Weischietingen 2018

 

Clayshooting girl

Clayshooting girl

 

2 Antwoorden op Weischietingen

  1. Van Driessche Rony

    Beste wat betreft kleiduif schieten voor aspirant jagers mag men toch maar eenmaal meedoen want in 2017 had ik tweemaal naar een schietstand geweest eenmaal in Bauffe kleiduif schieten ter voorbereiding van het praktisch examen voor de jacht en eenmaal in een schietstand daarvoor ben ik veroordeeld voor een overtreding van de wapen wet met gevolg een minnelijke schikking boete van 350 euro .

  2. Philip

    Dag Rony,

    Hoe is deze overtreding vastgesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief