browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

vikingschat

Posted by on 22 november 2018

Wild en dan vooral het edelhert heeft altijd iets regaals gehad. Mensen hebben altijd met veel ontzag naar een groot hert met een massief gewei opgekeken. In vroegere tijden was het dan ook voorbehouden aan koningen en soms de hoge adel om edelherten te bejagen.
En zo vinden we in deze Deense vikingschat uit de jaren 800, zilveren munten die versierd werden een hert, een slang en een ‘Valknut’ (onder de buik van het hert welke een teken zou zijn van de God Odin).
Dit toont nogmaals onze fascinatie voor wild doorheen de tijd en culturen.

44842667_2424600367556134_3973637161676177408_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ja, ik wens me te abonneren op de Hunting nieuwsbrief